Oasebos blockchain

jschleeUncategorized

Met behulp van donateurs en participanten koopt Oasebos in Costa Rica bedreigd oerwoud dat zeldzame soorten flora of fauna herbergt. Dit doen ze op plaatsen waar natuur goedkoop en duurzaam beschermd kan worden. Vervolgens worden er permanente reservaten van gemaakt in samenwerking met lokale overheden en rangers.

Het resultaat is dat houtkap, ontbossing en andere negatieve invloeden in deze gebieden wordt voorkomen. Dit leidt er toe dat de amandelpalmbomen waar de bedreigde soldatenara voor voedsel en nestmogelijkheden afhankelijk is, niet langer worden gekapt. Dat de jaguar de corridor van noord naar zuid kan blijven doorkruisen en dat de lamantijn veilig in de moerassen kan blijven rondzwemmen.

Om donateurs de zekerheid te geven dat hun investering ook daadwerkelijk gebruikt wordt waarvoor het bedoelt is, ontwikkelde we een blockchain-oplossing waarmee stukken regenwoud toegewezen worden aan donateurs. Deze toewijzing wordt in de blockchain geplaatst, waardoor zij altijd kunnen aantonen dat hun investering van waarde is.